Monday, 27 February 2012

Sabtu yang happy

Hari sabtu adalah hari dimana remaja dan belia keluar ke bandar yang penuh dengan barang-barang yang boleh di beli,cuci mata,melepak,shuffle sampai retak batu kat depan maybank tu,dress up bagai nak rakk(rock lah katakan),mengorat,buat dosa minum arak,cium mulut di khalayak ramai,terdedah nampak longkang dan macam macam lagi yang kita boleh bayangkan laa . haha . Tapi betol ke kita happy? Bayangkan dalam semua yang lepak2 tak kisah lah di gigs ke di depan maybank ke di KLCC ke skatepark ke? mana mana jelah semua kita kenal tapi macam tak bertegur sapa . bukan aku sombong tapi zaman aku tegur abang2 da berakhir . zaman korang macam tak reti respect je . macam sial bukan? sampai aku pon korang aneh2 kan . sebelom kaw lepak kat BB sebelom monorail siap da timesquare tak bukak lagi aku dah menapak kat Bukit bintang dan aku dah tengok "scenes" paling best masa aku "budak" dulu . korang tak tau ape pon pasal underground nie sial . Peredaran zaman banyak mengajar lah . Setakat kau nak cerita kat aku,kau samun orang,kau curi aiskrim kat 7e?? aku da buat lagi best dari tu? aku still ngaku aku nie noob tapi korang ada ke terfikir pasal diri korang . baru kene tegor siket dengan "Orang Lama" da melenting . kalau dia kitai kau kat situ kau bole buat ape eh?? kesian doe aku tengok kau nie? nak cakap BODO dah abis sekolah . baru lepak BB 2 tahon dah berlagak pandai arah orang buat itu ini . Aku perhatikan je . Siap hari bulan ramai yang pijak kau nanti .

Pandangan kawan-kawan sangat lah memberansangkan :3

Sabtu lepas aku rasa aku paling banyak kena tegor pasal "janggot" . Apa ke tangkai kaw pakai janggot oi . Ramai la cakap aku "burok","ta macam abang ben","tak rock da muka kaw","muka kaw mcm baik sangat" dan paling aku tak puas hati antara 100% orang yang tegor aku 78% dari mereka bercakap "budak sekolah dan baru nak up" sial bukan . Asal aku nak kene jadi orang lain nie? Dulu aku tak simpan janggot tak ramai yang tegor pon sebab rambot aku panjang kot . Aku nak buat style ape kesemue mereka cakap pasal janggot je . Ape muka aku nie burok sangat ke tada janggot sial . Tapi korang the best la,bagi aku sedar . Aku hanya perlu jadi diri sendiri aku je . Sebab takda janggot polis tahan aku . Sebab takda janggot ramai cakap aku burok . Janggot is my style muehehehe .

Kita ubah cerita pulokkkkk . muehehehe .

 Gambar incoming Baju "Masak" Aku still kat Melaka

Dalam kepala aku nie banyak gila resepi dan aku masih tak tahu nak turunkan kat siapa ilmu aku nie . Punya lah penat aku merantau belajar sana sini semata2 aku taksub dengan cerita Stephen chow "The God Of Cookery" tuhan tukang masak la senang cerita . Stephen Chow memang idola aku dari kecik . Boyi bolomi la habaq hang, kalau lah aku ada kuasa putar masa macam dia muehehe . da merapu da ni . Berbalik pada cerita tadi,aku merantau tak jaoh mane pon stil dalam malaysia . dan aku ambik culinary hanya 3 bulan tok belajar basic saja . Dan aku mula merantau,di situ la aku belajar banyak perkara dalam masakan sebab tu mulut aku macam cilaka . hahahaha . Sekolah entah kemana tapi aku kaya dengan ilmu yang aku ada . Boleh aku katakan aku bangga dengan pencapaian aku . Buka 8 kali foodcourt dan 3 kali aku restoran . Kejayaan aku paling besar aku harap dapat offer atas kapal tu nanti . insyaallah . Grilling,baking,pastri,salads,dressings dan specialty aku dalam pembuatan sos . Bak cakap Chef bob Walllaaaahhh . hahaha . Dan western food aku paling minat walaupon aku suka makan belacan . masakan thai dan china . haish pandang sebelah mata je sial . Aku bole buat banner untuk restoran aku lagi . hahaha . berlagaknya aku nie . Bila lah nak beraksi di dapur lagi . Dah lama tak maki2 orang . Tony Romas satu tempat keje yang paling best untuk maki orang . seriously brahhh . Try la keje kat situ baru kaw tahu nikmat !@#$%^&*() hahaha .

I'm on my own now . Thanks for coming to my life .

Sometimes what we planned doesn't work at all . Sometimes what we saw and you called so beautiful just one moment its seem came as a bitch . Sometimes life get harder and harder to accept it . Sometimes we make mistakes again and again,we doesn't realised it . Sometimes what I'm posted to my wall and my twisted tweets,can't make she realise that I'm here and still exist . I think what I'm asking is too much,if am i really asked her . Nahh she don't even care . What I thought is she is the one and I'm really asked HIM "if she"? What i think just now doesn't same with my hope . Sometimes I'm just gave up to ask someone . Sometimes I'm just losing my faith with HIM . I thought what I had is just enough . Human can't get enough and am still not satisfied for what i have just now because I'm still human being . So why don't you see?? Although I just wanted to thanks her for it . For came to my life and and makes me happy just for awhile . Thank you :)

Sunday, 19 February 2012

Janggott dan misai :3 pacek saya nampak mcm budak ke? saya 23 dala pacek oi :)



Knape Orang Selalu salah aggp terhadap orang rambot serabai Dan comel mcm aq nie? Haish . Aq pelik la knape la mereka semua selalu fitnah akuh nie "budak sekolah" "ponteng lettew" haish . Dorang tak taw ke umor akuh nie da 23 . nieh yang paling akuh ta puas hati jiran akuh yg da lame kenal akuh pon still ingat akuh budak sekolah . Nak jogging pon spoilt mood akuh . Muka jahat bin taiko jual pisang nie mereka cakap budak sekolah time akuh Ada janggott plak mereka ingat akuh nie arwah abang akuh ke ape? Bodoh la . Akuh na simpan janggot rimas . Akuh tak simpan nie yang jadi . Dah 5 tahon la pacek saya habis sekolah . Haish . Rimas akuh . Pagi tadi akuh Pergi jogging polis nak tahan akuh minta I.c la bagai . Polis tu tuduh akuh ponteng sekolah la sial . Babi Bengang akuh . Zaman sekolah akuh Dah habis paham takkkkk? Akuh dah 23 Dah pon sekarang nie . Terpaksa la akuh naik kereta polis tu datang flat akuh . Malu la sial pagi tadi . Semua Orang flat akuh tengok akuh kelua dari kereta polis semata-mata nak ambik I.c . Polis pukimak . Akuh buat Saman malu baru kaw taw . Akuh akan ingat muka kaw sampai bila2 . Takkan akuh na pergi mana2 pon akuh kene bawak I.c . Jogging je la sial . Tak selesa paham tak letak barang dalam pocket bagai . Haish . Tp dipikir2 balik ,macam kelakar pon Ada . Kenapakah mereka ingat akuh nie budak sekolah? Akuh time sekolah memang kaki ponteng tapi tak pernah kantoi . Asal sekarang? Karma? Hahaha . Buat lawak . Dah penat akuh tulis . Itu je ceritanye :)

Friday, 17 February 2012

Her name is yanie :)

     
edit by her :3         
For most at all,introduce you Nurhayani bte Fakharuzi . i met her at klcc 15 october 2008 . Am just arrived to KL Indie Fest 2008 and saw her . That was the First time i'm introduce myself to a girl and she was the love first sight that i ever had :) and she was the one that i still love for most and ever .

Tuesday, 14 February 2012

Sometimes my life get down and fall over again and again .

Doesnt much to think about . it just playing on my head . seeing people with those fake face infront of their girlfriend makes me realise that no one is perfect . but now im just fucking enjoy myself . it doesnt make sense if we take our life for granted . what a waste? someone said this"I hope there's good in goodbye. I really hope so." i believed in that and i really hope so :3 i hope ill be ready next time :)

Sunday, 12 February 2012

Rindunye kat kawan2 :(

kawan2 la permulaan kisah yang membuatkan kite hepi :)

dan akhirnye aku harap kite sume still KAWAN :)



Monday, 6 February 2012

By the way,this is my new blog started 9January2012 :)















Kisah lame tu biarkan la berlalu . skang akuh na bukak buku baru . Dan ini muka baru aq :) alhamdulillah . Blog lame agak kurang hajar la kalu nak bukak . aq pada mulanye memang kaki langgar ape akuh tak puas hati akuh maen cakap je . ape akuh peduli ape orang lain cakap . akuh pandai berkata2 tapi akuh tak taw apabila akuh berkata2 ramai yang tak suke,Ada yg touchy Dan terasa n kalu akuuh tak puas hati akuh straight pijak . Akuh mmg selfish Dan bongkak sampai melukakan semua oorg yang akuh sayang . akuh ta pnah terpikir pon sume Tue dulu . tp skang akuh cube perbaiki diri akuh :) harap korang npk perubahan yang berlaku . harap korang ddapat Terima aq balik sebagai org yang korang sayang dulu . akuh janji akuh tak buat lagi . akuh janji Kat korg :'(

Sunday, 5 February 2012

Kisah Awak .

















awak selalu buat saya tertunggu2,
awak pernah kecewa kan saya dulu .
awak cakap awak nak kapel dengan ex awak balik .
awak cakap tak suka saya jangan kacau saya lagi.
Masa tue saya sakit hati sangat .
awak cakap family awak tak bagi saya kawan dengan awak .
so awak guna kan ex awak untuk saya .
saya terima apa sahaja awak cakap .
saya terima awak seadanya .
saya tunggu awak lame sangat awak taw .
awak cakap nak berkawan dengan saya balik .
tapi awak tahu tak setiap kali saya call .
setiap kali saya text awak tak response .
hati saya saket sangat .
saya nak marah awak sangat2 .
tapi awak cakap awak tak suke kene mara .
so saya text dan menunggu sahaja .
ape yang saya buat hanya tunggu .
awak cakap awak nak belajar .
saya terima keputusan awak .
dah 3 tahun saya kenal awak .
saya terima buruk baik awak .
saya selalu tengok facebook awak .
kadang2 saya sakit hati .
sekarang dah tahun 2010 .
dan saya masih hanya dapat terima .
yang saya tak dapat lupekan awak .
awak tahu tak kadang2 saya penat sangat .
penat sangat menunggu tapi takpe .
ada hikmah semua nie .
saya sayang awak n tak salah saya tunggu .
setahon da berlalu selepas awak cakap .
"jangan kacau Y lagi lepas nie"
sekarang saya dapat contact awak balik .
happy nye saya . seronok tak terkata .

#copypaste=thispostedsince18february2010&postbyb*****

Saturday, 4 February 2012

Awak tahu saye tak suka nak mengalahkan??

kalau dulu saya bole tunggu awak kenapa tidak sekarang??

kawan akuh walaupon kite selalu gadoh . akuh sayang kaw dane .

akuh mintak maaf sangat kat kaw . disebabkan akuh tension akuh menganjing ko marah kaw sume . akuh bersala dengan kaw . maafkan akuh dane . akuh sayang kaw . akuh tak berniat nak saketkan hati kaw dengan kata2 akuh . akuh sayang kaw macam adek akuh la kaw tak taw ke?? . kite pernah hadapi dugaan yang susah bersama2 kenapa tidak sekarang . kenapa disebabkan perempuan kite putus kawan . akuh tanak hilang kawan yang baik macam kaw doe .

akuh tahu kaw tak dapat maafkan akuh .

akuh cume nak mintak maaf dekat kaw dan explain sume nie kat kaw . akuh tak anggap pon yang kite mungkin bersama lagi . tapi nie permintaan akuh,kalu sebelah pihak je yang bercerita ini tak adil bukan??
so nape kite tana berbincang?? . akuh tana tengok ko berubah je . maafkan akuh . akuh mintak maaf sangat2 kat ko :'(

One in a million

                                Dari seorang pengkid :)
ada awek lagi . haish -.-"
berubah sedikit demi sedikit :)
dengan penuh kasih-sayang 
sekarang sudah menjadi seorang
 wanita :) love u .
seronok tengok linda bahagia sekarang :)

Wednesday, 1 February 2012

Just for u Y . i never meant to hurt u .


















i'm really unpredictable person .
and im only love one person .
and my heart still her owned .
even though its really hurt .
when someone we love ,
dont believe us and hurt us ,
i know she kept waiting .
i love her .
Dear god,
please show us the path .
i sorry i've hurt her before .
sorry because i'd made hasty decision,
without discuss with u .
dont hate me .
im just doesnt cant take it .
when knowing that u texting somebody else .
dont u believe what i said to u before .
u really deserve me to be yours .
believe me i never meant to hurt u .
i never use harsh word on you .
just like u said .
sieze the day .
i cant feel the ground for letting u go .
i'm sory for take u for granted .
believe me . patient on me .
because what i told u before its true .
you know what my love is just for you Y .
not anyone else .
i hope u read this .
i take my chance too wait for u before .
and im still waiting .
sorry for took many time to think .
i'm just a human being .
i've made my mistaked and so were u .
so we all deserve a chance .
i love u so much .
forgive me and i'll never hurt u again .
u know who u are .
and i'll kept waiting .
this is my promise .